Регион

ПОТПУНИ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ! Мило Ђукановић укида славе?

Поражени црногорски председник Мило Ђукановић и даље прогони Српску православну цркву (СПЦ), па сад чак покушава да укида и славе!

Ђукановићева полиција јуче је саслушала епископа Кирила, свештеника Далибора Милаковића и пароха Бранка Вујачића због литургије и седмодневног помена блаженопочившем митрополиту Амфилохију 8. новембра, на Митровдан, у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим поводом огласила се и Митрополија црногорско-приморска, истичући да је ово наставак прогона свештеника СПЦ.

„Владика Кирило је у подгорички Центар безбедности дошао у пратњи адвоката Божа Милоњића после позива надлежних органа да да изјаву у вези са овим догађајем. Испред Центра безбедности се окупила група грађана у знак подршке епископу Кирилу, али и протеста због наставка прогона архијереја и свештеника наше Цркве. Свештенство, монаштво, верни народ са својим архијерејима од почетка пандемије коронавируса у Црној Гори налази се под селективним прогоном одлазеће власти“, наводи се у саопштењу.

Након што је пуштен из подгоричког Центра безбедности, парох Бранко Вујачић каже да се нада да ће ускоро престати овакав однос власти према православном народу.

– Дао сам изјаву у вези са недељном митровданском литургијом у Саборном храму, на позив инспектора Центра безбедности. Они процењују да нису испоштоване мере НКТ. По налогу тужиоца сам пуштен и сад чекамо даљи поступак. Чули смо недавно и изјаве од највиших државних званичника да је СПЦ главни кривац за ширење епидемије, тако да то доживљавамо као наставак прогона СПЦ од тренутне државне власти. Надамо се да ће ускоро престати овакав однос и прогон, те да долази мирније и боље време за СПЦ и православни народ – закључује парох Вујачић.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс