Србија

ПОТПУНИ ХАОС У НИШУ! Пацијент заражен короном напао лекаре! Тукао их рукама и ногама, па побегао!

Шездесетчетворогодишњи пацијент који се у нишком Клиничком центру лечи од Ковида 19, напао је медицинско особље ове здравствене установе.

Како сазнајемо, инцидент се догодио око 11 сати на одељењу интензивне неге Клинике за инфективне болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пацијент је у видно узнемиреном стању покидао апаратуру на коју је био прикључен, а затим
насрнуо на лекаре и медицинске сестре задајући им ударце ногама и рукама.

Након тога је почео да бежи ка излазу из клинике, али је захваљујући интервенцији службе обезбеђења и медицинског особља савладан и без повреда враћен на одељење интензивне неге – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

– На сву срећу, нико од медицинског особља није теже повређен, а у установу је позван психијатар како би пружио потребну помоћ пацијенту који их је напао.

Из управе нишког Клиничког центра стигла је најоштрија осуда овог инцидента.

– У ситуацији када медицинско особље улаже натчовечанске напоре ради спашавања људских живота и очувања здравља становништва, овакви догађаји су недопустиви. Уз сво разумевање за болест пацијента и последице изазване падом сатурације у крви услед заразе корона вирусом, морамо да укажемо да је овакво понашање крајње неприхватљиво.

Апелујемо на грађане да имају разумевања и поштовања за оно што ови људи раде, што ризикују свој живот и своје здравље да би сачували њихово – саопштено је из ове здравствене установе.

– О овом догађају обавештена је и полиција.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс