Србија

ПОТПУНИ ХАОС У СЛУЧАЈУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ! Приказан шокантан снимак у судници! ОН ЈЕ ВИДЕО ЈЕЛЕНИНО УБИСТВО?

Убиство које је потресло Србију и даље крије бројне мистерије!

Бициклиста, чије је кретање забележено на снимку скинутом са видео-надзора породичне куће Јаховић, на насипу Црвенка у Борчи 2. априла 2016. године, могао би да буде кључна особа за расветљавање убиства Јелене Марјановић (33). Он се појављује на насипу у 16 часова, 57 минута и 50 секунди. Камере су га пропратиле још најмање минут. Управо у то време, према оптужници, млада жена је усмрћена са девет удараца у потиљак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снимак је у петак, као важан доказ, приказан у судници број 1 Вишег суда у Београду, где је у петак настављено суђење Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге. Камера са куће Јаховића забележила је и његово кретање.

– Око 17.17 појављују се две особе на снимку, једна виша и друга знатно нижа – појаснила је председник судијског већа судија Јелена Шкулић. – Види се да виша особа у једном тренутку одмиче од ниже, а онда опет успорава.

У судници се у петак чуло да су на снимку највероватније Зоран и његова и Јеленина ћерка, тада петогодишња Јана, која је са њима кренула на насип. Претпоставља се да су у том тренутку они ишли насипом и, како тврди одбрана, дозивали и тражили Јелену.

Време је утврђено на основу бележака из полиције – рекао је вештак Драгомир Васиљевић, који је на захтев тужилаштва радио просторно-временско вештачење.

– Време на камери је различито у односу на реално време за око 57 минута, плус или минус 60 секунди. Тако је записано у забелешци МУП. На основу тога, дошли смо и до реалног времена када се појављује бициклиста, а то је око 16 часова и 58 минута, плус-минус један минут.

На ово су реаговали адвокати одбране, који су тврдили да је за тај „плус-минус“ могло свашта да се догоди и да вештачење није прецизно.

Још један снимак бициклисте приказан је у петак у судници, где се он кретао асфалтним путем од Борче ка насељу Црвенка, паралелно са насипом. Њега је забележила камера са аутобуса 104, који туда саобраћа. Интересантно је да овај сведок, који је испитан раније, није био од велике користи, јер је био усредсређен на вожњу бицикла.

Снимак ове камере, који траје дуже од пет минута, послужио је адвокатима одбране да поново оспоре налазе вештака Васиљевића о могућности да је Марјановић намерно искључио мобилни телефон или, како је додатно појаснио, да је апарат био у „авио-моду“.

– На снимку се јасно види да има вегетације, као и дрвећа, који могу да утичу ометање сигнала мобилног телефона – упозорио је адвокат Александар Зарић. – Вештачење је обављено у новембру 2017, а допуна вештачења још касније. После годину и по доста тога се променило на самом терену, што може да утиче на резултат вештачења.

Иначе, у разјашњењу „Телекома“, које је у петак прочитано, наводи се да они не могу да утврде да ли је телефон Зорана Марјановића, у критично време, био искључен или не, односно да таква могућност у систему не постоји!

ГЛАВНА копља у петак су се ломила између вештака којег је ангажовало тужилаштво и стручњака за телекомуникације Саше Савића, око статуса мобилног телефона Зорана Марјановића у времену од 16 сати, 38 минута и 35 секунди, па до 17 сати,четири минута и 28 секунди. Савић, кога је ангажовала одбрана, децидирано је тврдио да не може да се каже да је телефон био искључен или у „авио-моду“ (па га зато базне станице нису „виделе“), јер би оног тренутка када би га Марјановић укључио стигао „лог који говори о локацији корисника“, односно о „локацијски апдејт“, а то се у овом случају није десило.

– Марјановићев телефон је све време био у режиму рада и то доказује ИД мод – навео је овај стручњак за телекомуникације.

– Реч је о статусу мировања телефона у коме је могуће кретање корисника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс