Свет

ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У АМЕРИЦИ! Трампова администрација спремна да започне процес транзиције! Ево о чему је реч!

Фото: Јутјуб

Америчка Агенција за опште послове (ГСА) обавестила је изабраног председника Џоа Бајдена да је Трампова администрација спремна да започне процес транзиције, односно преноса власти, пренео је ЦНН.

Бајденов транзициони тим је данас добио писмо од директорке ГСА Емили Марфи, коју је Трамп поставио на то место, да може и формално да се почне са транзицијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ЦНН додаје да је ово писмо први корак који је предузела администрација како би признала пораз Доналда Трампа на изборима 3. новембра, а што се догађа више од две недеље након што је Бајден проглашен победником након пројекције америчких медија.

Марфи је рекла да Бела кућа није вршила притисак на њу да одлаже формалну транзицију и да није донела одлуку из страха или фаворизовања једне стране.

„Молим вас да будете свесни да сам одлуку донела независно, водећи се законом и доступним чињеницама. Никада ме нико није притискао из Беле куће или ГСА да то урадим. Да буде све јасно, нисам добила ни наређење да одлажем моју одлучност“, рекла је она.

Ово писмо је знак да је Марфи формално признала победу Бајдена, чиме ће почети пренос.

Потез је дошао након што је држава Мичиген потврдила да је 16 електорских гласова отишло Бајдену, а Џорџија је то урадила у петак, док се од Пенсилваније да то ускоро уради.

Овим поводом огласио се и Доналд Трамп путем Твитера.

„Захваљујем се Емили Марфи из ГСА за њену одлучност и лојалност нашој земљи. Узнемиравали су је, претили јој и малтретирали је. Не желим да гледам како се то дешава њој, њеној породици, или запосленима у ГСА. Наш случај се наставља, борићемо се и верујем да ћемо победити! Без обзира на све, у интересу наше земље, али и Емили и њеног тима, саветујем да раде шта треба да раде по протоколу, а ја сам мом тиму рекао исто“, написао је Трамп.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг