Свет

Познати aмерички водитељ: „Ујединимо се, да не завршимо као Срби, Хрвати и Муслимани“

Водитељ и комичар Бил Мејер позвао је Американце да следе пример Гвен Стефани и Блејка Шелтона, односно да оставе политику по страни и воле се.

Гвен Стефани подржава демократе, док је Блејк наклоњен републиканцима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сад када су и званично верени, морају да се венчају, за добро нације. Ако нам треба једна ствар, то је симбол уједињења плаве и црвене Америке“, рекао је Мејер, додавши да су се медији доста бавили тиме колико супротстављене ставове имају ово двоје певача, а они су ипак нашли заједнички језик.

Након неколико минута говора о њима, одлучио је да пошаље поруку грађанима САД, где је споменуо и сукобе на Балкану.

„Током кампање пуно се причало о томе ко може да нас уједини. Ниједан председник не може то, морамо сами. Постоје само два пута за ову земљу. Или ћемо се ујединити и заборавити на наше разлике или ћемо постати Балкан“, почео је излагање.

„Деценијама је Сарајево у Југославији било разнолик град у којем су Срби, Хрвати и Муслимани живели заједно у пријатељским односима. Године 1984. били су домаћини Олимпијских игара. Осам година касније, људи су убијани снајперима док су ишли по млеко. Немојте да ми кажете како то и овде није могуће“, додао је.

Нагласио је и да, ако их је садашњи председник нечему научио, то је да се догађа и оно што је некада било незамисливо. Како преноси портал Индекс, занимљиво је да, док је Мејер говорио, у позадини није ишла фотографија тог града, већ загребачког Долца.

 

 

 

 

 

Извор: Б92