Русија

ПУТИН ШОКИРАО СВЕТ! Открио зашто није честитао Бајдену!

Русија чека крај унутрашње политичке конфронтације у Сједињеним Америчким Државама, нема никакве позадине у питањима честитке победнику на председничким изборима у САД, изјавио је председник Русије Владимир Путин

– Желим да вас уверим: не постоји никаква позадина – нема везе да ли нам се неко свиђа или не свиђа – ми само чекамо крај унутрашње политичке конфронтације – рекао је Путин за телевизију „Русија 1“, говорећи о честитки победнику америчких председничких избора.

Руски председник додао је да у овоме нема никаквих проблема за Русију, а да чисто формалне ствари „треба радити у складу са устаљеном праксом и правном страном ствари. Не постоји скривени мотив и ништа што би било необично или би могло бити основа за даље урушавање наших односа. То је чисто формална страна ствари“ објаснио је руски лидер.

Он је додао да Русија поштује и актуелног америчког председника Доналда Трампа и кандидата за ову функцију Џоа Бајдена.

Путин је истакао да ће Москва сарађивати са сваким америчким председником који добије поверење америчког народа, али да резултати избора морају бити сумирани на легалан начин.

Председнички избори у САД одржани су 3. новембра. Према прелиминарним подацима, кандидат Демократске партије Џо Бајден освојио је довољно гласова електора да постане председник Сједињених Америчких Држава. Трамп то оспорава на суду, који за сада нису стали на његову страну.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ rs.sputniknews.com