Регион

САДА ЈЕ СВЕ ПОЗНАТО! Кривокапић представио владу! Ово место припало је Дритану!

„Владу чине један или више потпредседника. Определио сам се да имам само једног потпредседника и тај потпредседник је Дритан Абазовић“, рекао је Кривокапић

Мандатар Здравко Кривокапић представио је коначан приједлог за састав 42. Владе Црне Горе, а за министра одбране предложио је магистра Оливеру Ињац, а за министра унутрашњих послова прдложио је адвоката и политичког аналитичара Сергеја Секуловића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Владу чине један или више потпредседника. Определио сам се да имам само једног потпредседика и тај потредседник је Дритан Абазовић“, рекао је Кривокапић.

На питање зашто је одустао од Абазовића за Министарство одбране, Кривокапић је казао да је његова намера била да, у циљу рационализације управе, потпредседник Владе буде и на челу једног ресора. Међутим, како истиче, није било консензуса политичких субјеката за то решење.

“Од тренутка када је постало јасно да све политичке странке, изузев УРЕ, имају јасан став да је то дискриминација, ја сам одлучио да поштујући принцип части и правичности, место потпредседника понудим Абазовићу, а да остала места понудим експертима”, објаснио је Кривокапић.

Он је на конференцији у Подгорици казао да је разговарао са више кандидата за ту позицију, између осталих са власником компаније Церово Гораном Ђуровићем који се у медијима данас појавио као решење за министра одбране.

” Ђуровић је редак човек који се показао у својој професији са којима сам ја разговарао. Има изузетн резултате, добротвор и менаџер. Наравно да бисмо имали репрезенте који треба да искажу највећу вриједност евро-атлантских интеграција министар одбране мора да има квалификације. Ињац је написала велики број радова и учествовала је у изради стратгеоја безбедности, не као припадник ДПС него као експерт. Препознатаје као неко ко је јединствен и не можете да нађете у том дијелу неког ко може да се пореди са њим”, рекао је Кривокапић.

Ињац, како је казао, говори два језика.

“То је мера коју треба да искажемо када су у питању интеграције и у делу који се тиче дипломатија, јача је него што се чини”, објаснио је Кривокапић.

Кривокапић је саопштио комплетан списак министара будуће Владе:

Предлози мандатара су:

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија – Тамара Срзентић

Министарство одбране – Оливера Ињац

Министарство унутрашњих послова – Сергеј Секуловић

Министарство екологије – Ратко Митровић

Министарство вањских послова – Ђорђе Радуловић

Министарсво економског развоја – Јаков Милатовић

Министарство капиталних инвестиција – Младен Бојанић

Министарство пољоприведе, шумарства и водопривреде – Александар Стијовић

Министарстсо просвете науке културе и спорта – Весна Братић

Министарставо здравља – Јелене Боровинич Бојовић

Министарство финансија и социјалног старања – Милојко Спајић

Министарство правде и мањинских права – Владимир Лепосавић

“Наша визија је проперитет, квалитет живота сваког грађанина на нивоу европског стандарда”, поручио је Кривокапић.

Он је рекао да се кандидати свака два дана састају како би изнашли најбоља решења за тренутну ситуацију.

“Ми у Црној Гори никога нећемо да делимо. Позивам све, посебно медије да заједнички дођемо до најбољих решења. Ово је питање свих нас, јер ми затичемо врло негативно стање, покушајмо да нађемо заједнички именитељ и да покажемо да можемо да имамо резултат”, поручио је Кривокапић.

Он је рекао да ову Владу не саставља нико до премијера.

“Хипотеза која је једина мера избора ових кандидата је компетентност. Ниједан од кандидата није мој пријатељ, нити рођак. Засигурно кад би свако од нас појединачно састављао ову Владу саставио би је другачије”, поручио је Кривокапић.

Кривокапић је раније најавио да ће до данас доставити Скупштини програм и предлог састава владе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Побједа