loading...
Свет

“Саставили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару”! АМЕРИКА У ШОКУ! Бајден признао да је покрао Трампа?

Фото: Јутјуб

САСТАВИЛИ смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару у политичкој историји Америке, рекао је у интервјуу крајем октобра председнички кандидат Демократске странке Џозеф Бајден.

Током интервјуа датог 24. октобра 2020. порталу “Pod Save America”, кандидат за председника САД Џозеф Бајден је изјавио:

„Саставили смо, мислим, најобимнију и најобухватнију организацију за преваре бирача у историји америчке политике.

Према писању Њујорк тајмса, видео је на друштвеним мрежама прегледан више од 17 милиона пута.

Лист међутим тврди да су Бајденове речи истргнуте из контекста и да је снимак монтиран тако да се стиче утисак да Бајден признаје да ће наместити изборе.

Њујорк тајмс преноси изјаву портпарола Бајденове изборног штаба да је Бајден заправо говорио о настојањима да се спречи изборна превара и да је изјава истргнута из контекста.

Истовремено, фектчекери на Твитеру означили су овај видео као обмањујућ јер му недостаје контекст, док је на Фејсбуку на неким страницама означаван као обмањујућ, а не некима није (на страници Трамповог сина Ерика Трампа је означена, док, на пример, на страници Трамповог изборног тима, није.

На Јутјубу на коме је снимак прегледан 800.000 пута видео такође није означен као обмањујући, а портпаролка те платформе је рекла да видео не крши стандарде те заједнице.

Иначе, Бајденов изборни штаб поново је покренуо прикупљање финансијских средстава – за правну борбу против Трампа.

Интернет страница кандидата за председника САД Џозефа Бајдена поново је покренула апел донаторима за финансијску подршку.

„Средства су нам потребна за предстојеће правне спорове, да бисмо обезбедили да их Трамп не добије само зато што немамо новца да се супротставимо“, наводи се у апелу на Бајденовој интернет страници.

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...