Спорт

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Ђоковић ОБАРА Федереров рекорд! Србин поново пише историју!

Новак Ђоковић и Рафаел Надал такмичење на Завршном мастерсу у Лондону окончали су у полуфиналу

Први тенисер света поражен је са 2:1 од Доминика Тима, док је бољи од Шпанаца био Данил Медведев , такође 2:1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, Ноле је уписао победу више него прошле године у Лондону, освојио је 200 поена, па ће од понедељка имати већу предност на АТП листи у односу на Надала.

С друге стране, Рафа је уписао два тријумфа, као и прошле године. Ђоковић је у понедељак имати 12.030 поена, а Надал 9.850, што је 2.180 мање од првог тенисера света.

Наш ас ће годину завршити шести пут у каријеру на првој позицији, јури рекорд Роџера Федерера по броју недеља проведених на првом месту. Сада је питање до када је Ноле сигуран на трону. Уколико не буде изненађења, Србин ће 8.марта престићи Швајцарца.

Наиме, Ноле ће у понедељак почети 296. недељу на првој позицији и на њој је сигуран до 18. јануара 2021, па ће бити 303 недеље на тениском трону.

Само Надал може да му поквари планове. Шпанац је у минусу 2.180 бодова. На Аустралијан опену, под претпоставком да ће се гренд слем у Мелбурну играти, пошто је тренутно ситуација неизвесна због пандемије коронавирса, Ноле не губи 2.000 бодова. С друге стране, ако Шпанац тријумфује, смањиће предност Србина на 540 бодова.

Сада о ономе што не одговара Новаку! Како Рафа може да поремети Србину планове?

Нове бодове у 2021. ће моћи да освоји на јануарском турниру у Дохи (250 бодова), као и Аделејду (250 бодова) уколико би одлучио да на њима наступи. Још увек није познато да ли ће се АТП куп одржати 2021. године.

После Аустралијан опена, постоје турнири попут Буенсо Ајреса (250), Кордобе (250) и Акапулка (овде Надал не може да освоји бодове јер брани титулу) где би могао да заигра Шпанац на својој омиљеној шљаци. Ти турнири се играју у фебруару, дакле пре фамозног 8. марта. Ипак, очекивања да ће Надал изненада играти на неколицини турнира које иначе нема у свом календару само да би сачувао рекорд Федерера, чине се мало вероватним.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс