Србија

ШКОЛЕ ЋЕ СЕ ПОНОВО ЗАТВОРИТИ? Министар просвете се хитно огласио и открио све!

Засад нећемо затварати школе, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да број оболелих од ковида у Србији уноси немир свима, али да је најважније да се поштују мере.

У интервујуу за недељно издање листа Ало, министар просвете је нагласио „да школе тренутно нису озбиљније место трансмисије вируса, па, докле год је могуће да се одржи редовна настава и обезбедимо неометан рад, тако ће се и чинити“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање шта ће бити са зимским распустом, Ружић је рекао да је одговорна одлука на Кризном штабу и да ће свакако бити донета у најбољем интересу за све.

Ружић је рекао да је нова функција за њега изазов, јер „сте у позицији да лично дате барем скроман допринос у минстарству које је најважније за једно друштво, које тежи и приближава се идеалу да буде модерно.

– Министарство просвете води рачуна о будућности, о наредних 30, 40, 50 година нашег друштва… Политика, политике, политицари, све то је промењливо, али просвета, наука и техолошки развој јесу константа и кичма развоја и очувања вредносног система сваког друштва, па и нашег – рекао је Ружић.

Подсетимо, како основци тако и средњошколци се налазе на јесењем мини распусту, а већ сутра ће се вратити у школске клупе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс