Србија

СЛЕДЕЋА МЕРА ЈЕ ЗАБРАНА КРЕТАЊА! Огласила се премијерка Брнабић о открила шта нас чека!

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да су мерема прописиване у складу са оним што су предлагали стрчњаци и у складу са потребама привреде

– Мерама се не може свима угодити и нисмо се трудили то да радимо. Трудили смо се да доносимо оне мере које су потребне и да избалансирамо између потреба здравственог система и наше привреде и економије – рекла је Брнабић за Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је указала да сва помоћ здравственом систему иде из буџета, а он се пуни из привреде.

– Мислим да смо нашли најбољи могући баланс, то показују и бројке из здравства и из привреде, Ми смо још у зеленој зони, још увек има места у болницама, здравствени систем је на ногама, тестирамо велики број људи, резултати се добијају за пет до 12 сати – навела је Брнабић.

Она је навела да у Белгији нема више болничких капацитета, да се пацијенти шаљу у друге земље на лечење, у неким земља се резултати тестова чекају пет дана…

Ништа од тога немате у Србији. Још увек се јако јако добро боримо – рекла је Брнабић и додала да ће Србија ову годину завршити са најбољим економских резултатима у Европи.

Премијерка је рекла да се Влада неће либити да доноси ригорозније мере, али када буде било потребно.

– Следећа мера је забрана кретања – рекла је премијерка.

Покажимо одговорност, појачајмо дисциплину
Премијерка Србије Ана Брнабић апеловала је данас на грађане да покажу одговорност једни према другима, испоље неопходну дисциплину и, како је казала, издрже још мало у борби против пандемије ЦОВИД-19.

– Сви ми треба да се поносимо како је земља до сада одговорила на разне изазове. Да издржимо само још мало и побољшамо дисциплину. Покажимо одговорност да сачувамо и здравствени и економски систем – поручила је Брнабић гостујући на Пинку.

Брнабић је додала да би епидемиолошка ситуација другачије изгледала када би се смањили бројеви заражених у Београду.

Она је, упитана да ли се размишљало о евентуалном продужетку јесењег распуста, основних и средњих школа, казала да су деца најбезбеднија у школама и да су бројеви заражених компаративно мали.

– Много смо на томе радили. Деца су дисциплинована, као уосталом и њихови учитељи и наставници. На томе им свака част, понашају се веома одговорно – уверава премијерка.

Према њеним речима, када ђаци напусте школе онда нема контроле.

– Седеће по кафићима, возиће се аутобусима, одлазиће једни код других. Док год може тако да остане, да ђаци иду на наставу у школу, треба да иду. Важно је да нисмо изгубили ни један једини дан наставе – казала је Брнабић.

Додала је да се земља и друштво ускоро надају вакцини, а да након тога креће борба за економски опоравак.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс