Свет

Шокантне тврдње! БАЈДЕН ЋЕ БИТИ ГУРНУТ У СТРАНУ! Ови људи ће владати Америком!

Фото: Јутјуб

Водећи кругови прогресивног и центристичког крила Демократске странке настоје да изврше утицај на новоизабраног америчког председника Џо Бајдена да прихвати њихову политичку платформу.

У току је снажно лобирање две струје из Демократске странке с циљем да се Бајден приволи да на кључна места у својој будућој администрацији постави њихове људе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лево оријентисано крило демократа објавило је листу кандидата за будућу Бајденову администрацију од 400 прогресивних политичких експерата, залажући се да се у новој америчкој администрацији не нађу људи повезани с крупним корпоративним интересима.

С друге стране, центристичко крило Демократске странке оптужује своје лево оријентисане страначке колеге да су претерано наклоњени левици и да су одговорни за лоше резултате на изборима за Представнички дом и Сенат Конгреса, пренео је АП.

Аналитичари оцењују да овај сукоб две струје у Демократској странци ствара тензије уместо победничке атмосфере.

Током предизборне кампање Џо Бајден је обећао да ће наставити да негује етичке принципе које је увела администрација председника Барака Обаме, у којој је био потпредседник.

Истицао је да ће држати под контролом утицај лобиста и крупног капитала у својој влади, што је супротно добрим односима које је Трампова администрација неговала са утицајним пословним круговима у САД.

– Бајден ће пронаћи начин да помири две струје у Демократскоиј странци, да смири тензије и успешно преузме кормило државе. Свако има своју улогу, а улога председника је да доноси одлуке – указао је бивши демократски градоначелник Њу Орлеанса Мич Ландрије.

 

 

 

 

Извор: Тањуг