Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Ситуација измиче контроли, сматрају да смо ми из Кризног штаба измислили вирус“

Ситуација с вирусом корона измиче контроли и зато је медицински део Кризног штаба морао јуче да одржи хитну седницу, изјавио је инфектолог Мијомир Пелемиш.

Он је новинарима у Београду рекао да се број заражених у Србији повећава, али да највише брине повећан број пацијената на болничком лечењу, у јединицама интензивне неге и све већи број умрлих, те да су због тога тражили да се мере пооштре.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Медицински део Кризног штаба од почетка епидемије, посебно у овом најтежем тренутку, даје пуну подршку министру здравља (Златибору Лончару) који неуморно ради и решава све проблеме. Захваљујем и Влади Србије што је прихватила наше захтеве. Ванредна седница кризног штаба није имала задатак да анализира мере које смо ми претходно увели да ли су успеле. То је сувише кратко време“, рекао је Пелемиш новинарима у Београду.

Напомиње да није важно само да се мере донесу, већ да је важно да се оне спроводе и да се контролише њихова примена.

„Можемо доносити било какве мере, ако се не поштују, успеха нема. Не желим да оптужујем само грађане. Важно је да се спровођење мера контролише“, рекао је Пелемиш.

Напомиње да постоји мали број људи који не жели да спроводи мере и који сматрају да Кризни штаб измислио вирус.

„Зар не виде да је у целом свету проблем и да су многе земље у већем проблему од нас, али то за нас ништа не значи, ми се на то не осврћемо, ми гледамо наш проблем“, рекао је Пелемиш.

Он је апеловао на све да поштују мере и додао да контроле морају бити ригорозне.

„Ми ћемо чекати 10 дана резултате мера, али то не значи да уколико дође до погоршања ситуације, поново не заседа Кризни штаб и поново не разматра шта даље, да не би дошло до слома здравственог система који се одржава захваљујући великом ентузијазми Министарства здрваља и свих здравствених радника и запослених у здравству“, закључио је Пелемиш.

 

 

 

 

Извор: Тањуг