Русија

ШОКАНТНО! Медији преносе: Путин подноси оставку на место председника Русије услед болести?

ВЛАДИМИР Путин (68) планира да напусти председничко место почетком следеће године услед све већег страха за своје здравље, тврдили су синоћмосковски извори, а пише британски часопис „The Sun“, али су и други страни медији пренели вест.

Стручњаци за Кремљ рекли су да су недавни снимци показали да 68-годишњи моћник има могуће симптоме Паркинсонове болести, а упућени аналитичари тврде да Путина бивша девојка Алина Кабаева (37) моли да се ослободи власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посматрачи који су проучавали недавне Путинове снимке приметили су да су му се ноге непрестано кретале и изгледало је да га боли док се хватао за наслон столице. Такође се примећује да су му се прсти трзали док је држао оловку и држао шољу за коју се верује да садржи коктел лекова против болова.

Спекулације да би се његова двадесетогодишња владавина – која је друга након Стаљинове – могла приближити крају, порасле су почетком ове недеље када су састављени закони који ће га учинити доживотним сенатором када поднесе оставку.

Законодавство које је увео сам Путин пролазио је кроз парламент како би му се гарантовао правни имунитет од кривичног гоњења и државних повластица док не умре.

Московски политиколог професор Валери Соловеи подгревао је синоћдаља нагађања сугеришући да Путин можда има симптоме Паркинсонове болести.

Академик је рекао да такође разуме да је Путинова неоткривена партнерка Алина вршила притисак на њега да одустане – заједно са његовим ћеркама Маријом Воронтсовом (35) и Катерином Тихоновом (34).

– Постоји породица која има велики утицај на њега. Намерава да објави своје планове примопредаје у јануару – рекао је Соловеи.

Професор је предвидео да ће Путин ускоро именовати новог премијера који ће бити спреман да постане његов евентуални наследник. Председниково особље је више пута умањивало гласине да он „сређује“ све за своју оставку.

Сам Путин редовно објављује своје фотографије на којима изгледа добро и затегнуто, како позира док лови, пуца, јаше и игра хокеј на леду.

– Ово је пракса која се примењује у многим земљама света и сасвим је оправдана. Није иновација са становишта међународне праксе – рекао је његов портпарол Дмитриј Песков.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс