Србија

Срамота! КРАСНИЋИ ИЗВЕДЕН ПРЕД СУДИЈУ: СКАНДАЛОЗНА одбрана – оптужио СРБЕ за геноцид!

Један од чланова Главног штаба и портпарол ОВК Јакуп Краснићи управо је изведен пред судију за претходни поступак Специјализованих већа Косова ради упознавања са оптужницом која га терети за низ ратних злочина на Косову и Метохији и изјашњавања о кривици.

Краснићи се појавио у судници без заштитне маске, а пред званични почетак рочишта судија Никоалс Гију дозволио је судском фотографу да слика оптуженог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не осећам се кривим и нисам крив – рекао је Краснићи.

Са највећим задовољством сам обављао дужност портпарола ОВК

– Најпре сам одлучио да не ангажујем адвоката, јер сам уверен да ми није потребан, али сам га унајмио због породице. Нисам одговоран ни за шта од ових оптужби. моје дужности су биле јавне, био сам портпарол ОВК и то сам радио са највећим задовољством, касније министар.

– Не бисмо били у стању да ослободимо Косово и формирамо државу без међународне подршке – рекао је Краснићи.

– Ми смо се борили против Срба који су починили геноцид на Косову. Никада се не бих прикривао као неко ко је починио злочине, никада нисам радио ништа против цивила – рекао је Краснићи.

Рочишту присуствују и Специјализовани тужилац Џек Смит са својим помоћницима, док Краснићијев бранилац у рочишту учествује путем видео везе са Куала Лумпуром, јер није могла да дође у Хаг због ситуације са Цовидом 19.

Краснићи је један од четворице оптужених за ратне злочине и злочине против човечности ОВК у периоду од марта 1998. до септембра 1999. године, поред Хашима Тачија, Кадрија Весељија и Реџепа Сељимија, који ће се пред судом појавити касније данас, у уторак и у среду на посебним рочиштима.

И он се као и остала тројица терети и по командној и по индивидуалној кривичној одговорности за злочине које је ОВК почининла на Косову и Метохији и северу Албаније.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг