Србија

ШТА ЋЕ БИТИ СА ДОЧЕКОМ НОВЕ ГОДИНЕ? Огласио се Весић и открио све!

Најављен новогодишњи програм у складу са мерама против епидемије

Заменик градоначелника Београд Горан Весић рекао је да свака мера која се доноси у складу са епидемиолошком ситуацијом мора да буде у интересу јавног задравља, али и економије јер не смемо да дозволимо да економија опет стане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је истакао долази време слава, али велики део грађана разуме да је прослава ризична.

Он је рекао и да ове године неће бити организована ни традиционална манифестација за децу “Божићно сеоце” испред Храма Светог Саве.

Исто тако неће бити ни оних кућица у центру града, али ћемо обезбедити да преко неких телевизија буде пренос дочека Нове године. Организоваћемо један занимљив програм на неколико локација где ће, између осталог, млади музичари певати песме о Београду, али без публике. Имаћемо и ватромет у поноћ, али неће бити масовних окупљања – најавио је Весић.

Он је додао да поштовање мера може добро да функционише, а то показује мали број заражених у школама и вртићима.

– Суштина је да је заштитимо наш здравствени ситем. Показало се да успевамо да издржимо и овај талас. Београдску арену смо ставили у функцију са 510 кревета и 215 кисеоничких места, то није било могуће ни у првом ни у другом таласу. До 1. децембра ће бити завршена ковид болница у Батајници са 1.000 кревета. Само у Београду ћемо имати 1.510 нових места, независно од постојећих капацитета. И тиме ћемо омогућити другим болницима да могу да раде и са другим пацијентима – указао је Весић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Пинк.рс