loading...
Србија

СТИЖЕ СНЕГ: Ево када ће се Србија забелети и каква зима нас чека

Упитан какав ће бити децембар, Тодоровић је рекао да неће бити неких битнијих промена у односу на време какво је сада.

Недељко Тодоровић, метеоролог РХМЗ, рекао је да ће снега бити већ у петак на суботу, међутим, реч је о вишим пределима наше земље.

– Од петка мало хладније и ново наоблачење. Између петка и суботе било би мало снега – казао је Тодоровић за ТВ Прва.

Упитан какав ће бити децембар, Тодоровић је рекао да неће бити неких битнијих промена у односу на време какво је сада.

– Овако као и сада биће почетком децембра, максималне температуре би биле од пет до 10 степени – рекао је Тодоровић.

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Зимску службу “Београд-пута” на Новом Београду и уверио се у њену спремност за најављене падавине и ниске температуре.

Весић је најавио да се за предстојећи викенд очекује температура испод нуле и први снег у мањем обиму у рубним деловима града.

– Зимска служба спремно дочекује прве падавине и ниске температуре. Протеклих година смо обновили возни парк – купљено је 45 нових камиона чиме смо обезбедили да београдске улице буду боље очишћене, а уједно и боље услове за рад запослених – рекао је заменик градоначелника.

Весић је подсетио да је у пуном капацитету на дневном нивоу ангажовано око 600 радника “Београд-пута”.

– Укупно одржавамо 2.287 километара улица, од који је више од 1.800 километара улица првог приоритета. Одржавање се ради из 14 база са 119 возила, плус мултикар возила и утоварне машине. Такође је спремно 16.000 тона индустријске соли – навео је Весић и захвалио радницима Зимске службе на ангажованости.

Он је додао да су за грађане и стамбене заједнице спремна паковања од по пет килограма која се бесплатно деле преко општина или месних заједница.

Руководилац Зимске службе Жељко Маравић поновио је да се спремно дочекују наступајуће временске прилике.

– Свакодневно се прати официјална временска прогноза Хидрометеоролошког завода. У складу са временским приликама деловаћемо у одговарајућем степену из 14 база које су равномерно распоређене на градском и приградском подручју. Такође, на свим базама имамо довољно механизације и материјала за посипање улица – навео је Маравић.

Извор: srbijadanas.com

loading...