Србија

СВЕ СЕ МЕЊА! Тидоровић се хитно огласио: Скратити рад локала до 21 сат и ограничити окупљања! Ево шта следи!

Професор Бранислав Тиодоровић упозорио је да нас чекају два тешка месеца у борби са пандемијом, након што је у Србији јуче потврђено 2.412 нових случајева ковид-19, највише у једном дану до сада.

Он је рекао да су, када број новозаражених пређе 2.000, једине ефикасне мере затварање свих угоститељских објеката после 21 час и ограничење окупљања на највише петоро људи, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Професор је за Блиц рекао да што пре требало ограничити рад угоститељских објеката на 21 или 20 часова, без обзира на економски утицај.

У овом тренутку, најтежа епидемиолошка ситуација је у Београду, затим у Новом Саду, Крагујевцу, Ваљеву, Шапцу, Лозници, Панчеву, а до повећања броја новозаражених долази и на југу и југоистоку земље, рекао је Тиодоровић.

Он је упозорио да се болнички капацитети полако попуњавају и подсетио да се најтежи облици ковид-19 јављају код старијих људи и хроничних болесника, али и да млади могу да испоље тежу клиничку слику.

То се ређе дешава, рекао је Тиодоровић, и истакао да је сада повећан број вирусоноша који доприноси томе да се и млади људи много чешће заражавају.

Тиодоровић је подсетио да је још у септембру упозорио да нас чека тежак новембар, а пре месец дана да су сплавови и ноћни клубови у Београду главна жаришта заразе и да је контролисање спровођења мера од кључног значаја.

У Србији је јуче број новозаражених корона вирусом први пут од почетка пандемије прешао 2.000 – тачно 2.412 нових случајева, на тестираних 12.617 особа, а преминуло је шест пацијената.

Према последњим подацима, у Србији је од почетка пандемије заражено укупно 53.495 особа, од којих је 850 преминуло.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг, Блиц