Свет

Свет у неверици! Ево шта ће бити АКО БАЈДЕН ПРЕМИНЕ ПРЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ!

Фото: Јутјуб

Председник Доналд Трамп је више пута користио очигледне гафове Џоа Бајдена у кампањи, током којих, посебно, демократски кандидат није успео да дефинише место за које се заправо кандидовао на изборима у новембру.

Амерички медиј Кварц твитовао је очигледно извињење у вези са чланком под насловом „Шта се догађа ако демократски кандидат Јое Биден умре пре инаугурације“, објављеним убрзо након што су велике америчке новинске мреже бившег потпредседника прогнозирале као победника на изборима 3. новембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лево оријентисани оутлет рекао је да су избрисали „ранији твит из приче у којем се објашњава шта ће се догодити ако [предвиђени] новоизабрани председник умре пре ступања на дужност“.

„Надали смо се да ћемо помоћи онима који траже одговор на ово питање. Грешком је постављено на наш Твиттер налог“, додао је Кварц.

У свом делу који, иначе, никада није обрисано, Тим Мекдонел, није се двоумио пре него што је открио следеће објашњење:

„Можда делује морбидно, али с обзиром на то да ће Бајден са 77 година бити најстарији председник – изабран у историји и кандидује се усред пандемије, вреди разјаснити шта би се догодило ако умре пре ступања на дужност “.

Извештач је додао да ће, ако Бајден умре пре него што положи заклетву за председника, њега „вероватно, али не и неопходно“ заменити Камала Харис, кандидат за потпредседника САД.

Кориснике интернета је ова тврдња огучледно изнервирала, неки су твитовали са бесним примедбама, а други су тврдили да „је то у реду“.

Један корисник је твитовао да жели да зна одговор на то питање јер је „легитиман“.

Све се догодио након што је анкета Расмуссен Репортс-а објављена у августу показала да је најмање 59 посто вероватних гласача сугерисало да Бајден неће моћи завршити четворогодишњи мандат председника ако побиеди на изборима у новембру. Што се демократа тиче, 49 посто њих наводно је тада рекло да ће Харис морати да замени Бајдена у неком тренутку његовог могућег председничког мандата.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/ rs.sputniknews.com