Србија

Свет у неверици! ПРИПРЕМАН АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА! Спасио га је овај човек

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко открио је у петак новинарима да је спреман атентат на њега.

Током дугог интервјуа са новинарима из Белорусије, Украјине, Русије, Молдавије и Казахстана Лукашенко је рекао да су председнички избори 1994. за њега могли да се заврше трагично. Лукашенко се тада први пут кандидовао за председника и победио, али се у позадини предизборне кампање одвијала права драма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– „Добронамерници“ су дошли до мог противкандидата Вјачеслава Кебича са којим сам ушао у други круг и понудили: „Пуцамо у ваш и Лукашенков ауто, ви остајете живи, Лукашенко умире. За атентат окривљујемо националисте – поделио је Лукашенко детаље са новинарима, објашњавајући да су и он и лидер комуниста Кебич били „алтернатива националистима“.

– Кебич није пристао на то, због чега га ценим целог живота, иако је био мој љути опонент, кога је у то време подржавала Русија. Ценио сам га и ценим и сваког месеца зовем да питам за његово здравље. Увек сам га подржавао и поштовао – додао је Лукашенко.

Победивши на изборима, Лукашенко је послао документе о планираном атентату у архиву КГБ-а, а да није ни истражио овај случај.

 

 

 

 

 

 

Извор: (Информер)