Србија

Свет у неверици! Водитељ „Фокс њуза“ у емисији објавио листу имена мртвих који су гласали за Бајдена

Фото: Јутјуб

Водитељ „Фокс њуза“ Такер Карлсон објавио је у својој емисији листу са именима људи за које тврди да су преминули, а који су „гласали“ на председничким изборима, одржаним 3. новембра у Америци.

Карлсон је навео да су да су они „највероватније гласали за Бајдена“, додајући да то показује да „не можете заиста да знате ко је све гласао“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Демократе су потпуно промениле начин на који смо гласали на овим изборима. Наш систем никада није био лошије организован и подложан манипулацијама“, оценио је Карлсон, указујући у том контексту на гласове који су пристигли поштом.

Карлсон је показао листу са најмање 25 имена преминулих људи за које тврди да су „гласали“ на изборима.

Међу њима су становници Џорџије, Пенсилваније и Неваде, пренео је „Дејли мејл“.

Подсетимо, у Џорџији ће бити извршено ручно пребројавање гласова са америчких председничких избора.

Како је најавио државни секретар Бред Рефенспергер, ручно ће бити пребројани гласови из свих 159 округа Џорџије.

„То ће помоћи да се изгради поверење и биће у исто време ревизија, поновно пребројавање и поправљање евентуалних грешака. Биће то тежак посао“, рекао је у среду Рефенспергер.

Према његовим речима, тренутна разлика између два кандидата, Доналда Трампа и Џоа Бајдена, износи око 14.000 гласова. Нагласио је да његова канцеларија испитује пријаве за све могуће нерегуларности и додао да ће „бити пребројан сваки законити глас“.

Коначни резултати председничких избора у Америци још нису познати, иако су поједини медији на основу изборних пројекција демократског кандидата Бајдена прогласили победником.

Трамп није признао пројекције по којима је победник председничких избора Бајден и у више наврата је критиковао гласање путем поште, наводећи да то отвара пут могућој изборној превари.

 

Извор: rs.sputniknews.com