Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ НА НОГАМА! Шпанци открили: Ђоковић, а не Федерер, крај је 8. марта!

Новак Ђоковић ће 8. марта скинути са трона Роџера Федерера који је рекордер са 310 седмица на челу АТП листе

То је већ одавно јасно, али светски медији се праве Енглези, па беже од ове чињенице као „ђаво од крста“. Додуше, не сви. Шпанска „Марка” се међу првима поклонила Србину и наводи да је, због ситуације са турнирима у 2021. години, такав сценарио већ написан и да пада Роџеров рекорд .

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није победом завршио сезону, стао је у полуфиналу Завршног масетрса у Лонодну,али је задржао прво место на АТП листи. Како наводе Шпанци остварио је један од највећих циљева у каријери.

Рекордер 8.марта

Новак је започео 296. седмицу на првом месту светске листе, а за сада је сигурно да ће дочекати и 301, с обзиром на то колику предност има у односу на првог пратиоца Рафаела Надала. На крају 2020. године, Ђоковић ће у односу на Надала имати 2.180 бодова више, док је у односу на Тима она чак 2.905 после његовог пораза у финалу Лондона.

АТП је променио начин бодовања због пандемије коронавируса и до марта ће се рачунати најбољи резултат са турнира и из претходне сезоне. И Шпанци су израчунали и признали да је Србин већ обезбедио рекорд који држи Роџер Федерер.

Швајцарац је 310 седмица провео на трону и Ђоковић има прилику да га скине са трона 8. марта, а Марка наводи да је, због ситуације са турнирима у 2021. години, такав сценарио већ написан. Надал би освајањем Аустралијан опена могао да надокнади само 1.640 бодова од оних 2.180 заостатка, па би у том случају и даље био иза Ђоковића, који је у јануару осми пут покорио Мелбурн. Трећепласираном Доминику Тиму је ситуација још тежа, јер би он на првом гренд слему могао да освоји тек 800 нових бодова.

После тога остају турнири у Дубаију на којем Новак има уписаних 500 бодова због прошлогодишњег трофеја, односно у Акапулку, где је иста ситуација са Рафаелом Надалом.

Марка такође наводи да ће АТП куп бити одложен због ситуације у Аустралији, где су организатори у хаосу јер би читав јануарски програм могао да буде померен за неколико месеци. Мастерси у Индијан Велсу и Мајамију који следе нису играни у 2019, па је скоро извесно да ће Ђоковић оборити још један рекорд Федерера и постати човек са највише недеља као светски број један.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс