Свет

ТРАМП ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ И ЗАТРЕСАО АМЕРИКУ: Урадите то!

Амерички поредседник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да се не бори за себе, већ за 74 милиона људи који су гласали за њега и од гувернера Џорџије је затражио хитну реакцију у вези са проверама гласичких листића у тој савезној држави.

„Не борим се за себе, борим се за 74 милиона људи (не укључујући бројне гласове за Трампа који су „бачени“), који су гласали за мене“, написао је Трамп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потом се обратио гувернеру савезне америчке државе Џорџија Брајану Кемпу.

„Зашто Брајан Кемп, несрећни гувернер Џорџије, не искористи своја овлашћења која има за хитне ситуације, што лако може да учини, да надјача свог тврдоглавог државног секретара и провери потписе на ковертама. То би био „златни рудник“ преваре и лако бисмо освојили државу“, навео је Трамп на друштвеној мрежи и додао:

„Такође, требало би брзо проверити број коверти и број гласачких листића. Можда ћете једноставно открити да је гласачких листића много више него што има коверти. Тако је једноставно и тако лако може да се уради. Републиканци из Џорџије су бесни, сви републиканци су бесни. Урадите то!“

Трамп већ недељама говори о изборној крађи на председничким изборима одржаним 3. новембра у Америци, истичући да је у неколико савезних држава на делу била превара са гласачким листићима пристиглим поштом, али и друге неправилности.

Извор: sputniknews.com