Свет

ТРАМП ШОКИРАО СВЕТ! Открио велику заверу око КОРОНАВИРУСА! Ево шта се дешава!

Трампов застрашујући напад на лекаре, како извештава CNN, дешава се у време када САД бележе нови глобални рекорд у броју новозаражених у једном дану, а 17 држава се бори с недостатком болничких кревета, преноси ФоНет.

Уместо плана како превазићи пандемију, Трамп износи тврдње да амерички лекари надувавају број случајева корона вируса јер „добијају више новца уколико неко умре од короне“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наши лекари су врло паметни људи. Оно што говоре јесте да им је жао и да сви умиру од ковида. Међутим, док лекари из других земаља наводе основне болести као узроке смрти пацијената, амерички лекари одабиру корона вирус. Код нас кад постоји сумња, бира се ковид. Сада ће они рећи како је страшно што сам ово рекао, али то је истина. Тако добијају више новца и профитирају – рекао је Трамп на скупу у Мичигену.

Овим поводом огласио се и његов опонент на председничким изборима Џо Бајден.

– Лекари и медицинске сестре свакодневно одлазе на посао како би спасли животе људи. Раде свој посао. Доналд Трамп би требало да престане да их напада и да ради свој посао – рекао је Бајден на скупу у Минесоти.

Трампове тврдње о лекарима профитерима изазвале су бес радника у здравственом систему. Председница Удружења медицинара САД Сузан Бејли рекла је да је Трампова оптужба злонамерна, нечувена и потпуно погрешна.

 

Извор: Fonet