Свет

ТУГА! Готова аутопсија! Ево од чега је Марадона умро!

Дијего Марадона је умро од акутне конгестивне и хроничне срчане инсуфицијенције, која је генерисала акутни едем плућа, према прелиминарном резултату обдукције која је обављена у току вечери.

То је закључак до којег је синоћ дошло шест званичних лекара судске медицине и експерт у име породице, који су извршили обдукцију тела Дијега Марадоне у болници у Сан Фернанду како би утврдили који су узроци смрти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обдукција је почела у 19:30 по локалном времену и трајала је три сата.

У обдукцији су учествовали директор Судско-медицинског корпуса Сан Исидро Федерицо Цорасанити, његов колега из правосудног одељења Сан Мартин, директор Одељења научне полиције полиције Буенос Ајрес и још двоје форензичара из Корпуса судске медицине.

Њима се придружио и шести лекар, којег је именовала породица.

Студија, која је спроведена да би се утврдили узроци смрти, биће завршена токсиколошким анализама крви које ће бити готове за седам дана.

Из прегледа куће која се налазила на парцели 45 у приватном суседству Сан Андрес де Тигре, у којој је живео Марадона, полиција и правосудни истражитељи одбацили су могућност да је Марадона претрпео насилну смрт.

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс, Телеграф