Србија

ТУГА! ПРЕМИНУО НАШ ЧУВЕНИ ГЛУМАЦ: Напустио нас је Иван Бекјарев

Туга…

Глумац Иван Бекјарев преминуо је у 74. години.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иван је одиграо велики број улога, а највише ћемо га памтити по лику чувеног Стевице Курчубића у серији „Бољи живот“.

Како се сазнаје, глумац је преминуо услед компликација изазваних корона вирусом.

Прву улогу на филму одиграо је 1967. године, у филму „Боксери иду у рај“, где је главну улогу тумачио Мија Алексић.

Одиграо је више од 150 улога у позоришту, од чега око 60 у Југословенском драмском позоришту, где је 33 године био члан и дугогодишњи првак. Као гост играо је главне улоге и у осталим београдским позориштима, као и у више позоришта у Србији.

Снимио је преко 50 филмова у бившој СФРЈ, Србији, Данској, Италији и др. За допринос изабран је за члана Академије за филмску уметност и науку (АФУН).

Био је веома успешан радио и ТВ водитељ, а 1970. године рекао прво „Добар дан“ на тада новом радију „Студио Б“. На Радио Београду-202 годинама је био аутор и водитељ култне емисије „Мислим на вас, мислите на мене“. Имао је и већи број својих шоу програма на разним телевизијама. Такође, играо је и певао главне улоге у многим кабареима и мјузиклима, оперетама и др.

Играо је и у великом броју ТВ драма и култних серија као „Бољи живот“, „Срећни људи“, где је остварио велику популарност комичним ликовима Курчубића и Деспотовића, као и у веома гледаним серијама „Отписани“, „Више од игре“, „Крај династије Обреновић“, „Горки плодови“ у којима је упечатљиво одиграо разноврсне веома сложене драмске улоге. Нарочито је упамћен у роли злогласносног управника нацистичког логора, Вујковића у серији „Бањица“ за коју је 1984. проглашен за ТВ личност године у Југославији.

Извор: srbijadanas.com