Србија

УДАРНА ВЕСТ! Амерички медији преносе: Објављени коначни резултати избора у Америци

Амерички медији објавили су вечерас пројекцију коначних резултата председничких избора одржаних 3. новембра, према којима је изабрани председник Џо Бајден освојио 306, а актуелни педседник Доналд Трамп 232 електорска гласа.

До тог резултата амерички медији су дошли након што су пројектовали победу Бајдена у савезној држави Џорџија, а Трампа у Северној Каролини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како подсећа CNN, Џорџија носи 16 електорских гласова, а Северна Каролина 15, што значи да ће Бајден имати укупно 306 гласова, а Трамп 232.

За победу је потребно најмање 270 гласова. Бајден је 7. новембра освојио више од 270 гласова електорског колеџа и победио на изборима, али Трамп и даље не признаје пораз.

Суд у Мичигену одбио жалбу

Државни суд у Мичигену одбио је данас жалбу присталица Доналда Трампа који су тражили да се прекине са потврђивањем гласова у Детроиту, у којем је већину добио демократа Џо Бајден.

Одлука је корак назад за Трампа и републиканце, који покушавају да оспоре победу Бајдена, тако што желе да спрече изборне комисије да потврде изборне резултате, преноси Ројтерс.

Био би судски преседан да престанемо са потврђивањем гласова у округу Вејн – написао је Тимоти Кени, шеф Трећег окружног суда и Мичигену, рекавши да се то односи и на Детроит.

У жалби је писало да је дошло до изборне крађе и нерегуларности приликом гласања, уз захтев да се прекине са потврђивањем гласова у Детроиту и да се понове избори.

У образложењу суда, округ Вејн је одбио наводе рекавши да су „чланови изборне комисије и посматрачи добро урадили свој посао“.

Трамп: Демократе задовољне како смо организовали изборе

Председник САД Доналд Трамп наставио је са оптужбама на Твитеру поводом резултата председничких избора рекавши да су „демократе сада одушевљене на који начин су избори организовани“.

– Годинама су нам демократе проповедале како је амерички изборни систем несигуран и намештен. Сада говоре како је фантастичан посао урадила Трампова администрација направивши најсигурније изборе икада. Заправо, то јесте тачно, осим изборних резултата. Намештени су! – написао је Трамп на Твитеру.

Ова друштвена мрежа је означила Трампов твит о изборној крађи као „дискутабилан“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс