Регион

Ударна вест! ЦРНА ГОРА НЕ ПОВЛАЧИ ОДЛУКУ: Владимир Божовић остаје персона нон грата

Министарство спољних послова Црне Горе одлучило је да не повуче своју одлуку о проглашавању амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића пресоном нон грата.

– Министарство спољних послова Црне Горе неће повући своју одлуку о проглашавању амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића пресоном нон грата – саопштио је црногорски МСП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство спољних послова Црне Горе, као и европски комесар Оливер Вархељи, поздрављају одлуку Владе Републике Србије да одустане од протеривања амбасадора Црне Горе у Србији, јер за то није ни било разлога.

– Министарство спољних послова, као и европски комесар Оливер Вархељи, поздравља одлуку Владе Републике Србије да одустане од протеривања амбасадора Црне Горе у Србији, јер за то није ни било разлога. Амбасадор Милошевић представља своју земљу поштујући Републику Србију, не мешајући се у њена унутрашња питања – наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Црна Гора у потпуности и истински посвећена регионалној сарадњи и добросуседским односима, што представља не само стуб европске интеграције, како је истакао комесар Вархељи, већ кључни елемент спољне политике коју годинама промовише у свим билатералним и мултилатералним оквирима.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс