Русија

Ударна вест! СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ РУСИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛЕ! Спречен терористички напад!

Пет бивших затвореника у Вороњешкој области осуђено је на казне од 8,5-24 година затвора за планирање већег броја терористичких напада.

Према извештају Федералне службе безбедности (ФСБ) чланови терористичке групе Руслан Бугак, Руслан Чаусов, Генјас Гатџибајбов, Максим Степанов и Сергеј Мухаметзјанов су планирали да дигну у ваздух стамбену зграду и нападну кадете Ваздухопловне академије Жуковског и Гагарина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Други западни окружни војни суд осудио је оптужене на казне у распону од 8,5 (Мухаметзјанов) до 24 године затвора (Бугаков).

Њихове затворске казне за раније преступе су истекле 2019-2020. године.

У Русији је, током протеклих десет година, спречено преко 150 терористичких напада, рекао је у јуну шеф ФСБ-а Александар Бортников.

Саопштења на ову тему су била актуелна у Русији ове јесени, јер је спречен терористички напад у Москви (крајем октобра), у Волгограду (средином октобра) и Ставропољу (почетком октобра).

ФСБ је више пута нагласио да посебну пажњу посвећује сузбијању ширења радикалног ислама међу мигрантима и у затворима у којима се налазе већ осуђени терористи. Друга важна сфера рада је праћење милитаната који су се вратили у Русију из ратова у Сирији и Ираку.

 

Извор: rs.sputniknews.com