Србија

Ударно! Медицински део Кризног штаба и ДАЉЕ ЗАСЕДА! Тражи се начин за УВОЂЕЊЕ НОВИХ МЕРА! Ево о чему је реч!

Седница Кризног штаба у пуном саставу, на којој је анализирана ситуација са корона вирусом, завршена је након нешто више од сат времена, а медицински део Штаба и даље заседа, како би прецизније дефинисали предлог нових мера, који ће затим доставити влади.

Званичних нових мера, тако, данас нема, а није било ни званичног обраћања медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје Тањуг, највише се разговарало о доласку грађана Србије из иностранства пред предстојеће празнике и питању да ли да се уводи обавезан ПЦР тест и мера карантина за све из дијаспоре који би дошли у земљу. Та мера мора бити у складу са важећим правним актима

Ситуација у Србији са епидемијом корона вируса је алармантна. Према последњем пресеку стања, од јуче у 15 часова, у нашој земљи је преминуло рекордних 65 особа у једном дану, а чак више од 700 је хоспитализовано, тако да у овом тренутку имамо 7.256 ковид болесника у болницама широм Србије.

Дневно имамо више око 7.000 новозаражених, а епидемиолози најављују да нас ове недеље чека пик овог таласа епидемије. Врло је вероватно да ћемо имати чак 10.000 заражених дневно и троцифрен број умрлих за 24 сата.

Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса и директор Инфективне клинике у Београду др Горан Стевановић рекао је данас после састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, да „болничких капацитета за сада има, али да они нису неисцрпни“.

– То значи да, ако се број оболелих и заражавање настави овим темпом, врло вероватно можемо доћи до тога да капацитети буду на измаку или, у најгорем сценарију, да их не буде довољно – истакао је Стевановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс