Србија

УДАРНО! Почела седница Кризног штаба! Онлајн настава главна тема, могуће затварање и вртића! Ево шта нас чека!

Седница Кризног штаба, на којој ће бити разматрана актуелна епидемиолошка ситуација, почела је данас око 13 сати.

Чланови Кризног штаба разматраће актуелну епидемиолошу ситуацију када бележимо све више новозаражених, и када нам је скоро 40 преминулих на дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Забрињавајуће је и то што су болнице пуне, а тренутно је укупно хоспитализованих 6.478 пацијената, што је више него икада пре од почетка епидемије.

Пред члановима Кризног штаба биће и проблем школа, а разговараће се и о евентуалном преласку на онлајн наставу, што је већ неколико општина у Србији и учинило услед клатастрофалне епидемиолошке ситуације. Разматра се неколико опција од којих је тренутно најизвеснија да старији разреди прелазе на онлајн, а млађи наставе са одласцима на часове у учионице. Осим преласка на онлајн наставу целој Србији, оно што се од промена такође спомиње, а такође је везано за школе, јесте померање распуста. Идеја је школски распуст траје месец дана, од 21. децембра до 20. јануара.

О данашњој седници Кризног штаба, причала је јуче и премијерка Србије Ана Брнабић, која је истакла да би ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа требало да пређу на онлајн наставу, а да ће вртићи бити затворени, ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

Такође, скоро 2.000 здравствених радника је заражено и здравствени систем је под невероватним оптерећењем, места у ковид болницама једва да има, па ће се разматрати и којим још мерама могу да се порекину контакти.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс