Регион

Уна (8) је цело јутро бдела над одром преминулог митрополита, а онда је испунила своју ЖЕЉУ

ОСМОГОДИШЊА девојчица из Подгорице, Уна Рајовић, јунакиња литија, испунила је своју жељу и куму митрополиту Амфилохију који је крстио на Божић ове године положила на руке икону Пресвете Богородице.

То је иста она икона са којом је уздигнутих ручица месецима корачала подгоричким улицама у величанственим литијама за спас православне вере И светиња СПЦ у Црној Гори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нико од нас из породице није сугерисао шта да чини, јер су све то биле њене одлуке. На дан сахране дошла је у 7 сати и цело време провела крај одра митрополита Амфилохија. Плакала је, па би онда сузе стале и тако све до испраћаја владике. Дан раније обишла је крипту у храму Христовог Васкрсења и место вечног коначишта нашег духовног оца и ослонца, Уна је стајала изнад крипте, једно време није реч проговорила, да би ми одједном рекла: “Тата, овде ће да спава наш владика. Биће му лепо“ – каже за “Новости” њен отац Петар и додаје:

– Минулих дана, заправо, од сазнања да се њен кум упокојио, Унина осећања су се мешала. Када се све завршило, деловала ми је испуњено и срећно.

Извор: Новости