Србија

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА! Кризни штаб донео одлуку: Ово су измене у градском превозу!

Кризни штаб града Београда одржана је данас и донета је одлука да градски саобраћај неће бити обустављен, а продужава се време такозваног шпица када ће бити повећан број возила, одлучио је данас београдски Кризни штаб

Уместо досадашњег шпица који је трајао од 15 до 17 часова, када је укључиван максималан број возила, убудуће ће бити продужен и трајаће од 15 до 20 часова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова одлука, када и остале које је у суботу донео републички Кризни штаб за борбу против корона вируса, почеће да се примењује од сутра.

Аутобус ће стајати на станици

Према одлуци градског кризног штаба у том периоду ће бити укључено 236 возила више од уобичајеног броја.

То практично значи да ће на улицама у периоду од 15 до 20 часова бити 1.641 возило јавног градског превоза.

Наводи који су се појављивали у јавности попут – да аутобус ако у њему буде преко 50 одсто попуњености, неће стати на станици – нису основани, наводе за „Блиц“ у Граду.

Иначе за протекла два дана у главном граду спроведена су 652 инспекцијска надзора и извршена контрола угоститељских, малопродајних објеката и тржних центара.

У два случаја наређено је да се испразни локал и донете су мере. У једном случају комунална милиција је забранила рад у објекту у трајању од 72 сата, написано је шест прекршајних налога…

Од почетка појачаних контрола извршено је 12.558 инспекцијских надзора.

Подсетимо, Влада Србије је у суботу на предлог Кризног штаба за борбу против корона вируса, донела нове мере које ступају на снагу сутра у 18 часова. Има их укупно 7, а међу њима је скраћење радног времена ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима до 18 часова, осим продавница, оне ће радитити до 21 час.

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс