Србија

Важно обавештење! Нова седница Кризног штаба! Ево које три мере ће разматрати!

Нова седница Кризног штаба, поводом актуелне епидемиолошке ситуације, биће одржана у петак од девет сати, преносе медији.

Чланови Кризног штаба можда ће одлучивати о евентуалним новим мерама за спречавање ширења коронавируса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О увођењу нових мера говорила је данас и премијерка Србије Ана Брнабић, која је казала да, уколико не дође до смиривања ситуације, неће се чекати 1. децембар како би се разговарало о доношењу нових мера, а недавно је најавила и да би следећа мера могла бити нека врста забране кретања.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић казао је недавно да би се могло разговарати о три нове мере и то: о даљем скраћивању радног времена продавница и угоститељских објеката, затим о преласку на рад од куће у већини фирми, уз обавезну потврду за вртиће да родитељи деце морају да буду на свом радном месту.

Тиодоровић је казао и да би се могло разговарати о ограничењу броја путника у јавном градском превозу.

Епидемиолог Предраг Кон је на једној од претходних седница Кризног штаба препоручио да школе потпуно пређу на онлајн наставу.

У Србији је данас забележен највећи број заражених од почетка епидемије – 5.613, а у последњих 48 сати регистровано је више од 10.000 оболелих.

У болницама је тренутно 5.317 пацијената, капацитети у већини градова су готово попуњени, а најдраматичнија ситуација је у Београду.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг