Србија

Велика трагедија! ИНЖЕЊЕР ПОГИНУО ДОК ЈЕ РАДИО НА РАКЕТИ У КРУШИКУ! Ево шта се догодило!

Мирослав Јовановић (52), погонски инжењер у фабрици „Крушик“, погинуо је, а његов колега М. П. тешко је повређен у експлозији која се у понедељак око 11 сати догодила на полигону Бегове воде код Ваљева.

Како сазнајемо, несрећа се десила током редовног опита, док су повезивали капислу на бојеву главу противоклопне ракете, а саговорници кажу да је одјекнула снажна детонација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није им први пут

– Јовановић и М. П., који је полигонски радник електроиспитивања, ту су радили на опиту који је уобичајен када је под неразјашњеним околностима дошло до експлозије на бојевој глави. Они су били искусни радници и ово није први пут да су повезивали капислу. Изузетно су били оспособљени за посао који су обављали – каже извор Курира и наставља: – Трећи радник је јуче позвао полицију и Хитну помоћ и пријавио да су му колеге повређене. М. П. у опекотинама је пребачен у Ургентни центар у Ваљеву, а потом на ВМА и стање му се прати, док Јовановићу, нажалост, није било спаса.

Како објашњава извор, ово је прва несрећа на полигону Бегове воде. – Овде до сада није било ниједног инцидента, а најмање је 300 оваквих опита обављено – каже извор.

Комшије настрадалог Јовановића о њему имају само речи хвале. – Чим смо јутрос чули вести, посумњали смо да је реч о Мирославу, јер смо знали да је комшија инжењер у „Крушику“. Нажалост, наше црне слутње су се обистиниле. О њему свако може да каже само најлепше – причају комшије и додају: – Диван, породични човек, отац троје деце. Бринуо је о болесној мајци, не знамо како ће она ово поднети. Отац му је био столар, а и он се бавио столаријом, и то успешно. Бог очигледно узима само најбоље, јер је Мирослав био такав, за све је имао времена и све је могао, ништа му није било тешко.

Водећи у свом послу

Јовановићеве колеге кажу да је он био један од водећих инжењера у фабрици наменске индустрије.

– Повремено је одлазио на тај полигон, баш да би радио овакве опите. Нико не зна шта је кренуло по злу, био је врстан стручњак. Верујте да не можемо ни да говоримо од шока, био је изузетан колега, посећивали смо се по породичним слављима – рекао је кроз сузе један од радника „Крушика“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс