Србија

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо чувени глумац из серије „Село гори, а баба се чешља“

Покој му души…

Српски глумац Мирко Бабић умро је у 72. години, а тужне вести саопштио је његов колега Радош Бајић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Освануо је тежак, тужан и веома суморан дан. Србија је остала без још једног великог човека. Напустио нас је мој брат, величанствени глумац и одани пријатељ, првак драме Народног позоришта „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу, првак доброте, племенитости и лепоте… Наш драги Мирко… Не зна се – да ли је био већи и бољи уметник или човек? Рекао бих – био је и једно и друго… Јединствен, грандиозан и непоновљив… Немој да се љутиш… и почивај у миру драги мој Драгојло…

Оно по чему је Мирко Бабић био познат широким народним масама свакако је улога домаћој серији „Село гори а баба се чешља“, у којој је Мирко играо Драгојла.

Поред те улоге, Мирко Бабић је од почетку своје каријере имао запажене улоге у бројним телевизијским серијама и филмовима. Неки од филмова и серија у којима је играо су и : “ Стићи пре свитања „, “ Врућ ветар “ ( улога судског извршитеља ), “ Др “ из 1984. године ( улога др Милорада Цвијовића, која је у каснијим екранизацијама ове Нушићеве комедије била поверена и Браниславу Лечићу ), “ Крај династије Обреновић “ ( улога мајора Милосава Живановића ), “ Мој рођак са села “ ( улога Марка ), “ Равна гора “ ( улога Обрада ) и многе друге.

 

 

 

 

Извор: Информер.рс