Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Драган Ранков!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

У Општој болници у Кикинди јуче је, од последица вируса корона, преминуо познати гинеколог и акушер, примаријус др Драган Ранков (74).

Био је члан Друштва лекара Војводине, дугогодишњи начелник Гинеколошког одељења кикиндске болнице и један од првих који је почео приватну лекарску праксу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Своју ординацију водио је више скоро 30 година. Добитник је дипломе и повеље за дугогодишњи рад у Удружењу гинеколога некадашње велике Југославије и Годишње награде Кикинде за успех, посвећеност и неисцрпну енергију коју је даровао генерацијама породиља и њиховој тек рођеној деци. Др Ранков је извесно време радио и на Космету.

Веома ангажовано је радио и у Општем удружењу предузетника Кикинде и једно време био председник те асоцијације. Био је истакнути члан и председник Ротари клубу Кикинда. Мада се о томе најмање зна, увек је био и хуманиста. Давао је новац за стипендије најбољим студентима који су се јављали на конкурсе Ротари клуба. Поред устаљеног броја стипендија, др Ранков је увек даровао бар још по једну.

Рођен је у Српској Црњи, Медицински факултет завршио је у Београду, где је и специјализирао. Усавршавао се у Клиничком центру у Љубљани, ГАК у Београду и “Ројал Александар болници” у Канади.

Генерације Кикинђанки памтиће га као свог изабраног гинеколога. Често је сарађивао с медијима и увек је био расположен за разговоре с новинарима о темама из медицине и проблемима предузетништва.

Изузимајући доктора Бранислава Блажића, бившег државног секретара који је умро у Београду где је и живео, др Драган Ранков је први кикиндски лекар који је преминуо од последица обољења ковида 19.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: (Курир.рс/Новости)