Србија

Велика туга у Србији! ПРЕМИНУО СРЕТЕН МИТРОВИЋ!

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

БЕОГРАД – Универзитет у Београду остао је 31. октобра без једног изузетног и плодног научног радника, великог професионалца и часног пријатеља.

Др Сретен Митровић (1955-2020) је био редовни професор Пољоривредног факултета у Београду, одсек Зоотехника, на катедри за Одгајивање и репродукцију домаћих и гајених żивотиња и гостујући професор Пољоривредног факултета Универзитета Источно Сарајево.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они који су имали прилику да сарађују са проф. др Сретеном Митровићем заиста су имали ту част и привилегију да упознају човека који је цео свој żивотни век посветио науци и пуних 40 година радио у истој установи.

Иза себе је оставио неизбрисив траг кроз велики број написаних књига, удżбеника и монографије из области żивинарства и коњарства, као и више од 250 научно истраżивачких радова. Ово је велики губитак за научну заједницу, а још већи за његову породицу и пријатеље.

Још једном велико хвала изванредном професору, успешном ментору, инвентивном писцу, великом дżентлмену и човеку који је својом духовитошћу уносио радост у наше żивоте, а чија су племенитост и богатство духа остали дубоко урезани у срцима и сећањима свих оних који су га познавали.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Курир.рс