Србија

Вучић открио! Ево шта му је митрополит Амфилохије рекао, а тиче се признања независности Косова!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је он, на неки начин, олакшао Црној Гори тиме што никада није тражио повлачење независности КиМ, јер, истиче, разуме њихову позицију на европском путу и по питању НАТО.

Подсећа да и када је дошла смена власти у Црној Гори, коју је, наводи, подржао и митрополит Амфилохије, прва ствар која је речена била да све мора остати исто по питању спољне политике – НАТО и признање КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је истакао да му је митрополит Амфилохије у последњим сусретима, који су, каже, били другачији од ранијих и са пуно разумевања, рекао да Црна Гора не може да повуче признање независности КиМ и да данас много боље разуме тежину позиције српског председника.

„Ја сам им олакшао и рекао да не тражим повлачење, јер ја разумем политику. Сви су увек само чекали и тражили разлог да мене нападају и на крају тај кога су нападали буде једини који се бори за КиМ на међународној политичкој сцени“, рекао је синоћ Вучић за ТВ Хепи.

Захвалан је, каже, што је Амфилохије разумео његову позицију, и додао да никада није молио ни Мила Ðукановића, ни Душка Марковића да повлаче признање.

Напади на њега по питању политике према Црној Гори иду тако да га је и Мило Ђукановић лично оптужио да је учествовао у промени власти у Црној Гори, а „ови други“ су га, каже, оптужили да сарађује са Ђукановићем и да су заједно у пројекту Београд на води.

Он је рекао да се није чуо са Ђукановићем после избора.

„Он је мене оптужио за свој политички пораз. Битна је елементарна пристојност, он је председник Црне Горе, не желим да одговарам“, казао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг/Ало.рс