Србија

Вучић открио: Памтим речи митрополита, разумео је! Оно што је рекао о Кривокапићу је изненадило све!

– Изражавам саучешће због смрти митрополита амфилохија. Био је значајна личност. Велика личност.

Наводи да је дошао због сахране као председник Србије да би показао поштовање према њему и да каже колико му је жао што се догодило у историјском тренутку „у ком би његова мудрост и знање били итекако потребни“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да није сујетан и да се састајао више пута са Амфилохијем и након критика на његов рачун.

Додао је да је његов посљедњи сусрет са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем био одличан.

– Приликом сусрета рекао ми је да разуме са каквим проблемима се сусрећем као председник србије. Као председник Србије желео сам да покажем признање таквом човеку и да му одам признање, рекао је председник Вучић.

– Ја се не мешам у формирање владе у Црној Гори, ја нисам амерички амбасадор.

Осврнуо се и на сарадњу са Здравком Кривикапићем:

– Сарађиваћу са Кривокапићем јер је то избор народа Црне Горе.

– Немам никакве амбиције да контролишем Кривокапића, ни Мандића, ни Кнежевића – додао је Вучић.

– О Кривокапићу нећу да кажем ниједну лошу реч. Увек ћу му пружити руку, а ако он мисли да Мило Ђукановић има везе са Београдом на води, онда ваљда чита Таблоид Милована Бркића.

Вучић је проговорио и о афери државни удар, рекавши да у извештајима српских служби нису помињани ни Мандић ни Кнежевић.

„То је још једна од ноторних лажи које су смишљали“.

– Водим рачуна о интересима српског народа. Поштујем независност сваке земље у којој живе Срби. Мој циљ је да Србија буде јача, али да и све земље у региону буду јаке. Зато пружам руку за добру сарадњу – каже Вучић.

– Ја нисам бизнисмен, нисам милионер, нисам опљачкао Србију. Мене интересује будућност Србије, то ми полази за руком, срећан сам што Србија побеђује – рекао је Вучић

Вучић говори да га оптужују са два различита политичка пола у Црној Гори и да то указује да једно не може бити истина, а да он поштује независност Црне Горе, те да сматра да што је Црна Гора јача, биће и Србија јача.

Државни удар

Вучић је потом говорио о оптужбама на рачун Србије да је умешана у наводни државни удар у Црној Гори.

– У нашим извештајима није било умешаности ни Мандића ни Кнежевића. То је још једна од ноторних лажи које су смишљали – рекао је Вучић.

Литије

Вучић је негирао било какву умешаност у литије у Црној Гори.

– То су измишљотине неких ваших уредника и медија. Медији ни у Србији нису наклоњени мени – каже Вучић.

Водитељ прекинуо Вучића

– У време када сам био у опозицији, уложили су 100 милиона евра против мене. Купили су телевизије и новине – покушао је Вучић да објасни грађанима Црне Горе, али му водитељ није дао да објасни и прекинуо га је непристојно.

На питање зашто Србија неће да изручи Светозара Маровића, Вучић каже:

– Ја вам предлажем да то питате званичне државне институције. немам никакав политички договор. Ми имамо већи проблем од Маровића, а то су криминалне банде које морамо да решимо. То су наши кључни проблеми.

Постараћу се да детаљнији одговор о Маровићу добијете писаним путем, додао је Вучић.

На питање да ли ствара Велику Србију, Вучић је рекао следеће:

– Ја сам председник Србије и веома сам поносан на ту чињеницу. Имамо обавезу да се питамо о опстанку нашег народа где год да су. Ето толико о српској хегемонији. Нећемо ништа туђе, ништа што припада грађанима Црне Горе. Само хоћемо да помогнемо и очувамо наш народ где год да је, да очувамо писмо, језик…

На питање да ли ће се обратити на сахрани Амфилохију, Вучић је рекао да то не зна, али да ће, ако буде говорио, то учинити у својству председника Србије.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс