Србија

Вучић се обратио нацији! Открио све о Косову: НЕ СМЕМО ДА ОСТАВЉАМО ЗАМРЗНУТИ КОНФЛИКТ, СУКОБ У НАГОРНО КАРАБАХУ НАМ ЈЕ ПОУКА!

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности из зграде Генералног секретаријата председника Републике

– Желео бих о неколико стратешких тема за нашу земљу да говорим. Најпре оно што је најважније а тиче сае здравља људи. Заједно са Вадом Србије кренули смо у потрагу за вакцинама да на најбржи могући начин обезбедимо вакцине за наше грађане. За сада смо преко система Ковакс система обезбедили за крај ове и целу наредну годину преко 1.800.000 доза вакцина. У овом тренутку изгледа да ће то бити Фајзер вакцина, али преговарамо и са кинеским и руским партнерима, јер су нам потребне веће количине – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је нагласио председник, приоритет ће имати они којима је та вакцина најпотребнија, а то су заражени и тешко болесни.

– Покушаћемо до краја јануара покушати да обезбедимо дозе за војску и полицију, одмах иза њих идемо на групе најогроженијих, па тек онда средовечни и млађа лица. Семафор је тај који показује резултате наших људи – додао је он.

Веома важна порука за грађане је да ћемо до децембра имати прве вакцине и да ћемо успети да обезбедимо довољан број вакцина за све наше грађане.

– Желим да још једном честитам Кризном штабу, медицинским радницима и грађанима Србије који су се одговорно понашали. Пре краја децембра ћемо имати прве вакцине у земљи – рекао је Вучић.

Завршио је управо, како каже, састанак са земљама квинте.

– Важно је да кажем да сукоб у Нагорно Карабаху је показао како један замрзнути конфликт када га неко одмрзне може да ескалира у праву катастрофу – истиче он и додаје и да морамо да извучемо праве поуке из лекција 1990-их. Не треба да остављамо замрзнути конфликт нашој деци, наглашава.

– Видело се да свет осим саопштењима је мало био заинтересован да реагује. Другачија је подела карата у свету, а видело се да шта год да се деси морате на сопствене снаге да се ослоните. Најважнија порука за нас је порука мира и дијалога. Морамо да водимо рачуна о будућности наше деце – рекао је Вучић говорећи о Косову и Метохији.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс