Србија

Вучић тврди: Запад исто лечи децу СМС порукама!

„Готово у свим западним земљама се тешки болесници лече СМС порукама или то кошта хиљаду пута више него у нашој земљи“, рекао је председник Србије Александар Вучић на данашњем представљању тенкова Т-72МС у Касарни „Мија Станимировић“ у Нишу.

“Поносан сам на чињеницу да смо последњих година много тога предузели, посебно за децу која болују од спиналне мишићне атрофије. Ти који нас критикују нису давали никакве лекове. Ми смо тек пре две године увели лек ‘Спинраза’. Реч је о веома скупим терапијама, то људи треба да знају. У првој години држава за то треба да плати 540 хиљада евра, а у свакој наредној до краја живота по 270 хиљада евра. И ми данас лечимо 37 деце на тај начин”, каже председник Србије, додајући да држава покушава да се бави сваким дететом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Видели сте да једна Данска не може са лакоћом да помогне, јер тај лек из Америке није регистрован код њих. И сад… Ми гледамо да помогнемо девојчици Аники Манић. Синоћ је министар спољних послова Никола Селаковић разговарао са својим мађарским колегом. Верујем да ћемо решити све око одласка у болницу у Будимипешту. Помоћи ће и Мађарска, као и ми. Обезбедићемо превоз, пошто не може да путује комерцијалним летом, па ћемо видети да тај кисеоник спакујемо у неки од државних авиона, како би малу Анику пре 15. децембра пребацимо у Будимпешту. Моралне придике нам држе они који су шест пута мање помагали у лечењу деце, нама који гледамо да се изборимо за свако дете”, навео је Вучић.

Подсетимо, Вучић је данас у Нишу објавио да је данас посебно тежак дан по броју преминулих од коронавируса у Србији.

 

 

Извор: Нова.рс