Србија

ВУЧИЋ ЗАКАЗАО ХИТАН САСТАНАК: Ово ће бити главна тема

Председник Србије Александар Вучић заказао је састанак за премијерком Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем на којем ће разговарати о спољнополитичким приликама, односима у региону с посебним акцентом на последња дешавања са Црном Гором, сазнаје ексклузивно “Блиц”.

Могуће је, како наш извор каже, да председник Вучић без обзира на мере реципроцитета након што је Црна Гора протерала нашег амбасадора, затражи због великог броја Срба у тој земљи, али и због позиције Срба у региону, смиривање страсти које ће бити праћено и различитим конкретним мерама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Састанак је заказан за сутра у 18 часова у згради Председништва Србије.

Подсетимо, прво је данас у касним послеподневним часовима „експлодирала“ вест из Подгорице да је амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен за персону нон грата и да је од њега затражено да напусти Црну Гору.

„Након дужег и континуираног мешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче је амбасадор Божовић нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао „ослобођењем“ и „слободном вољом“ црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство“, наведено је у саопштењу.

Неколико сати касније, стигла је и прва реакција из Србије, па је наша земља увела реципрочне мере.

Према дипломатској ноти коју је Министарство спољних послова Србије упутило црногорском Министарству спољних послова, амбасадор Црне Горе у Београду Тарзан Милошевић проглашен је такође персоном нон грата.

„Амбасадор Милошевић је дужан да у наредна 72 сата напусти територију Републике Србије“, наводи се у ноти.

Извор: Блиц