Србија

Вулин тврди: Вучић је своју главу одавно прежалио! РАТ ПРОТИВ МАФИЈЕ ЈЕ ПОЧЕО

Рат мафији је објављен и водиће се до краја или нашег или њиховог, поручио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин

„Председник Вучић не говори узалуд да је почео рат и када он каже то, рат је почео. Он је своју главу одавно прежалио и његова породица трпи више него што можете да разумете“, рекао је Вулин у интервјуу за Политику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да има част да оперативно води рат са мафијом, као и да то и њега и његову породицу чини метом, али да је то ризик вредан тог да у Србији обичан цовек и његова деца буду мирни, сигурни, застићени.

„Нисам дошао на место министра унутрашњих послова зато што сам полицјац, већ зато што треба са полицајцима да дам све од себе да се што висе киминалних актиности спречи и расветли, а живот криминалаца учини што је могуће тежим“, рекао је Вулин.

Говорећи о ротацији министарских функција са Небојшом Стефановићем, Вулин је оценио да „ништа не почиње од нуле“ и да су један другоме оставили министарства са одличним резултатима постигнутим у претходном сазиву владе Србије.

„Свако од нас је дао свој допринос у ресору у којем је радио, резултати су видљиви и свако од нас је свом наследнику оставио боље и снажније министарство него што га је затекао. Мој циљ у МУП је да заштитимо обичног чивека, да искоренимо улични криминал, рекет, дилере“, указао је Вулин.

Говорећи о угрожености српских полицајаца у Копненој зони безбедности, Вулин је указао да банде косовских Албанаца константно организују крађу шуме на територији централне Србије.

„Опремљени су дроновима, системима везе, модерном механизацијом и увек воде наоружане чуваре који пуцају чим виде наше пипаднике. КПС им није препрека већ савезник, КФОР објашњава да то није њихова одговорност, а највећи проблем је то што је простор уз административну линију опустео и што има мало Срба. Баш зато припадници МУП морају бити још опремљенији и заштићенији“, указао је Вулин.

Он је подсетио да је ове године заплењено скоро седам тона различитих наркотика.

„Ако овако наставимо, ова година ће бити рекордна“, рекао је Вулин и нагласио да су све мафијашке ликвидације изазване само и једино сукобима због трговине дрогом.

Вулин је оценио да полиција ужива поверење грађана и обећао да ће као министар учинити све да се још више заштити сваки припадника МУП.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг