Свет

АЛБАНЦИ ПОБЕСНЕЛИ! Путин бомбардовао главно упориште њихових џихадиста! Ево шта се дешава!

РУСКЕ ваздухопловне снаге покренуле су нове ваздушне нападе на северозападни регион Сирије у јутарњим сатима.

Руски авиони гађали су џихадистичко упориште Кабани на североистоку Латакије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према извештајима са терена, руски ратни авиони бомбардовали су положаје Туркестанске исламске странке (ТИП) у Кабанију (главно упориште албанских џихадиста у Сирији), заједно са низом тачака у оближњој равници Ал-Габ.

Такође се наводи да су руске ваздухопловне снаге покренуле неколико напада у региону Џабал Ал-Завија, која је тренутно под контролом џихадистичких побуњеника и њихових савезника из Националног ослободилачког фронта (НЛФ) које подржавају турске оружане снаге.

Руске ваздухопловне снаге с времена на време изводе нападе на северозападу Сирије, посебно када њихови извиђачки авиони забележе џихадистичка употишта у Латакији, Идлибу и Алепу.

Раније ове године, оне су извеле један од својих најразорнијих напада од уласка у сиријски сукоб, када је њихов војни авион бомбардовао камп за обуку милитантне групе Фаилак Ал-Шам (Легија Шам), коју подржавају Турци, на северу Идлиба.

Овај поменути напад руских ваздухопловних снага резултирао је смрћу преко 100 милитаната које подржавају Турци и уништењем кампа за обуку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com