Србија

АНА БРНАБИЋ ОТКРИЛА СВЕ: „Договор је, Вучић и ја две различите вакцине, нећемо се зауставити“

Београд — Након што су примили прве дозе Фејзерове вакцине против коронавируса, Ана Брнабић, Др Дарија Кисић Тепавчевић и др Предраг Кон обратили су се медијима.

Они су вакцину примили уживо, у Институту „Торлак“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ана Брнабић је села прва и тако постала први европски премијер који је вакцинисан против коронавируса.

Договор је да Вучић прими другу вакцину
Премијерка Србије Ана Брнабић је рекла, на почетку ображања медијима, да је данас дан за осмех и дан почетка краја пандемије.

„Осећала сам одговорност да покажем да верујемо у вакцине, наше институције и стручњаке. Договор са председником Србије Александром Вучићем је да примимо две вакцине“, казала је премијерка.

„Ми смо добили Фајзер-Бионтек вакцине, а добијамо и вакцине од кинеске компаније, Синовак. Очекујемо и количине руске вакцине Спутњик В. Имаћемо и Астразенека, а након тога и Модернине, тако да ће Република Србија имати на распоалагању све оне које су одобрене у земљама из којих долазе, у међународним агенцијама, али и у нашој“, казала је премијерка.

Додала је да су друга приоритетна група која ће примити вакцину здравствени радници, када ће се вакцинисати министар здравља Златибор Лончар.

„Нећемо се зауставити док се не заврши комплетна имунизација становништва. Следећи контингент вакцина стиже за недељу дана. Трећи
у јануару“, рекла је премијерка и поручила да „маске скидамо када нам кажу да је безбедно“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92