Свет

АУСТРИЈА ДОНОСИ МЕРЕ КОЈЕ ЋЕ ПОГОДИТИ И СРБЕ: Ако отпутују КУЋИ ЗА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ ево шта их чека по повратку!

Фото: јутјуб

Аустрија најављује строге мере неколико дана пред Божић, које ће се односити на рестрикције уласка у земљу током празника.

Према писању листа „Кронен цајтунг“ ове мере посебно погађају људе који током празника желе да отпутују у „високоризична подручја“ као што су Балкан и Турска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи овај лист, за време празника на границама и аеродромима биће уведена строга правила, а међу ризичне земље спадају и Италија и Немачка. Сви коју буду „илегално“ отпутовали мораће да буду десет дана у карантину по повратку у Аустрију.

Мере ће важити до 10. јануара и односиће се на све земље које ће имати седмодневну стопу у броју оболелих већу од 100 на 100.000 становника. Када ће мере тачно ступити на снагу није познато.

Додаје се да влада жели да спречи настанак трећег таласа инфекција и колапс здравственог система, а напомиње се да мноштво миграната са ових простора ради управо у домовима за старе и болесницама.

Орф.ат напомиње да православни хришћани славе Божић 7. јануара, те да ће мере бити на снази како би се спречио трећи талас. Додаје се да је Турска 30. новембра имала више од 31.000 новоинфицираних, а Србија више од 6.000 новооболелих.

Извор: Курир.рс/аустријски медији