Србија

ЦАРИНИЦИ У НЕВЕРИЦИ: Зауставили су возило, нису имали ништа да пријаве а након претреса ШОК

Цариници су 12. децембра 2020. године на прелазу Прешево у сарадњи са полицијом запленили преко 400 грама златног накита, који је, у шта је тешко поверовати, једна путница скривала у грудњаку!

Прекршај је откривен када је на излазној страни око 14:30 часова на ред за контролу пристигао аутомобил „нисан“ немачких регистарских ознака, којим је путовао брачни пар северномакедонских држављана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су на уобичајено питање, о томе да ли имају нешто за пријављивање, одговорили да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ новца. Деловало је да је заиста тако, док обоје супружника нису одведени у просторију за лични претрес.

Тада је у грудњаку који је 49-годишња путница носила на себи пронађено неколико кеса са златним огрлицама, наруквицама, прстењем, минђушама и брошевима, укупне тежине 425 грама, чија је вредност процењена на више од 1,2 милиона динара.

Како је реч о страној држављанки, надлежни суд је у хитном поступку донео решење о трајном одузимању златног накита, а путница је и новчано кажњена због учињеног прекршаја.

Извор: Курир.рс