Србија

ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА! Ови грађани ће добити по 30.000 динара, проверите да ли сте на списку!

Исплата још једне минималне зараде у износу од 30.367 динара за запослене у туризму и угоститељству почиње данас, потврђено је Тањугу у Министарству финансија.

Реч је о секторској подршци у износу од две милијарде динара, која ће бити исплаћена из републичког буџета за 72.500 запослених у туристичким агенцијама, рент-а-кар фирмама, угоститељским објектима и хотелима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар финансија Синиша Мали раније је рекао да ће та додатна финансијска подршка значити запосленима у овом сектору који су због пандемије корона вируса највише угрожени.

Подсетио је да је ово шести по реду минималац који добијају запослени у овим секторима у Србији, што значи да је пола пословне године у овим предузећима држава покрила исплатом зарада.

Министар је истакао да је Пореска управа објавила списак од 12.037 предузећа која су остварила право на помоћ државе. На списку се налазе фирме из области угоститељске и туристичке привреде.

Предузећима ће новац бити уплаћен на посебне наменске рачуне које Управа за трезор отвора за ову сврху.

Министар Мали је рекао да је процедура за исплату поједностављена, тако да је потребан само један долазак овлашћеног лица привредног субјекта у надлежну филијалу Управе за трезор.

Подсетио је да су претходно исплаћене субвенције хотелијерима у износу од 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици, за шта је издвојено 1,2 милијарде динара.

Мали је напоменуо да ће ће укупна издвајања државе од почетка године за подршку привреди достићи шест милијарди евра, односно око 700 милијарди динара, као и да је то једна од највећих пакета подршке у региону.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг