Србија

ДЕТАЉНО РАДНО ВРЕМЕ СВИХ ОБЈЕКАТА: Ово је најновија одлука Владе која важи до викенда, у петак НОВЕ МЕРЕ

Влада Србије усвојила је најновији предлог Кризног штаба.

Влада Републике Србије на данашњој седници усвојила је најновије препоруке Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести Цовид-19.

Ово су детаљи о новом радном времену које је усвојено јутрос на Кризном штабу, а затим и у Влади Србије. Одлука ступа на санту већ од данас.

Радно време тржних центара, продавница гардеробе, кладионица, коцкарница и дечијих играоница биће од понедељка до петка до 20 часова.

Радно време угоститељских објеката и то кафића и ресторана, такође ће бити од понедељка до петка до 20 часова, с тим да у времену од 17 до 20 часова није дозвољена било каква музика унутар локала без изузетка.

Такође, радним данима до 20 часова могу да раде фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте, као и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

Нове мере ступају на снагу данас 21. децембра и биће на снази до петка 25. децембра 2020. године, а надлежне инспекције и комунална милиција строго ће контролисати поштовање свих мера.

Подсећамо да, у складу са раније донетим мерама, угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Такође, апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Ови објекти могу да раде и викендом

Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине могу радити и радним данима и викендом до 21 час.

Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије, почев од данас 21. децембра, могу да раде сваког дана до 21 часова.

Влада Републике Србије и Кризни штаб апелују на све грађане да се понашају одговорно и да штите своје здравље и здравље своје породице.

Поштовањем мера и одговорним понашањем, чувамо и наш здравствени систем, саопштила је Влада Србије.

Добро познате епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, дезинфекција свих површина као и често проветравање просторија остају на снази, закључује се.

Што се тиче мера за предстојећи викенд, као и за Нову годину, Кризни штаб ће поново заседати у петак, када се очекује да буду донете управо за тај период.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2020.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031